AVTORJI

LEE CHILD

Lee Child je psevdonim britanskega pisatelja Jamesa Doverja Granta, ki je zaslovel s serijo zgodb o bivšem vojaškem policistu Jacku Reacherju, po katerih so posneli tudi film s Tomom Cruisom v glavni vlogi.

SANDI ČERVEK

Sandi Červek, slovenski akademski slikar, živi in ustvarja v Murski Soboti. Od začetka svoje ustvarjalne poti se ukvarja z risbo, grafiko in slikarstvom. Slika pokrajino, drobna tihožitja in ilustrira zgodbe za otroke. Njegov slikarski opus odlikujejo skrivnostne, abstraktne, a vedno vznemirljive črne reliefne slike, s katerimi je zaslovel po vsem svetu.

ANNA DILLON

Anna Dillon je psevdonim popularnega irskega pisatelja Michaela Scotta, avtorja številnih uspešnic.

VENO DOLENC

Veno Dolenc je slovenski pesnik, glasbenik, grafik, slikar in ilustrator.

MOJCA SEKULIČ FO

Mojca Sekulič Fo, slovenska arhitektka, slikarka, ilustratorka. Diplomirala je na Fakulteti za arhitekturo iz smeri oblikovanje. Na različnih tečajih in seminarjih s področja umetnosti se je izpopolnjevala doma in v tujini.

CHRISTIAN GRENIER

Christian Grenier, francoski pisatelj, piše gledališke igre in romane za mladino in odrasle.

PETER GRESTE

Peter Greste je mednarodno priznani avstralski novinar, poročevalec in fotograf, borec za svobodo poročanja in svobodo govora ter prejemnik številnih mednarodnih nagrad.

D.G.HARRIS

David G. Harris je začel svojo službeno pot kot učitelj v osnovni in nato srednji šoli. Od učenja se je premaknil k urejanju knjig za otroke in pozneje k vodenju založbe, nazadnje je delal za Scholastic Australia. Vmes so nastajale tudi njegove knjige za otroke in mladino.

ISABELLA HATKOFF

Isabella Hatkoff je soavtorica knjige Owen&Mzee.

CRAIG HATKOFF

Craig Hatkoff je ameriški investitor in človekoljub, ki je skupaj s svojo hčerjo Isabello napisal in izdal vrsto knjig za otroke.

Dr. PAULA KAHUMBU

Dr. Paula Kahumbu, ekologinja in okoljevarstvenica, je soavtorica knjige Owen&Mzee.

ROK KLEVA IVANČIČ

Rok Kleva Ivančič je slovenski violinist in akademski slikar, ki se poleg ilustriranja knjig ukvarja še z digitalno umetnostjo, animacijo in industrijskim oblikovanjem.

KLARISA JOVANOVIĆ

Klarisa Jovanović je pesnica, pisateljica, pevka, prevajalka leposlovja, filologinja in komparativistka. Prevaja iz novogrščine, francoščine, italijanščine, srbščine, hrvaščine in makedonščine.

JURE LAJOVIC

Jure Lajovic, slovenski dramski in filmski igralec, piše sodobne in domišljijsko bogate pravljice za otroke.

ZDENKO MATOZ

Zdenko Matoz je po poklicu novinar, ki piše tudi zgodbe za otroke in mladino.

MATEJ MIJATOVIĆ

Matej Mijatović je slovenski glasbenik, pevec, pesnik, pisatelj in dramatik.

NEBOJŠA MIJATOVIĆ

Nebojša Mijatović je slovenski pesnik, ki ustvarja za otroke in odrasle.

AMANDA MLAKAR

Amanda Mlakar, prevajalka in pisateljica, ki prevaja in piše knjige za otroke.

MATILDA MLAKAR

Matilda Mlakar, upokojena učiteljica, je napisala prvi slovenski učbenik za izbirni predmet vezenje v devetletni osnovni šoli. Mnogo let je skupaj z možem Valterjem Mlakarjem po vsej Sloveniji poučevala vezenje v krožkih za otroke in mladino ter učiteljice – mentorice, ki poučujejo vezenje kot izbirni predmet ali v krožkih vezenja.

NINA MRĐENOVIĆ

Nina Mrđenović je slovenska likovna umetnica, ki se ukvarja z ilustracijo in oblikovanjem keramike.

ALEŠ NADAI

Aleš Nadai je slovenski režiser, scenarist, pisatelj in avtor številnih gledaliških besedil.

MIROSLAV PAHOR

Miroslav Pahor, rojen v Novelu na Krasu, je med drugimi svojimi deli zapisal tudi zgodbe, ki mu jih je v mladosti pripovedovala njegova nona. Bila je nunca županja – županova žena in nepismena, a njena pripoved se je mlademu Miroslavu vtisnila globoko v spomin in ga svojevrstno oblikovala.

Pri desetih letih je skupina otrok med igro našla bombo in Miroslav je izgubil nogo in postal invalid. Za delo na kmetiji je bil neuporaben, a na pobudo strica, so ga poslali v gimnazijo, ki jo je uspešno zaključil leta 1943. Kljub invalidnosti se je pridružil partizanom. Zbiral je orožje, organiziral protifašistične mitinge in kulturne prireditve.

Po vojni je diplomiral iz zgodovine in leta 1965 še doktoriral. Postal je ravnatelj mestne knjižnice v Kopru, nato direktor Mestnega muzeja Piran. Ustanovil je Pomorski muzej. Objavil je vrsto člankov, prispevkov in knjig o zgodovini na ozemlju današnje Slovenije. Pisal je tudi o Sloveniji kot pomorski deželi, slovenskih pomorščakih in solinarstvu. Svoja dela je objavljal tudi v reviji Galeb pod psevdonimom Pavle Martinc.

BARBARA PARK

Barbara Park je bila ameriška pisateljica, ki je ustvarjala za otroke in mladino. Za svoja dela je prejela stevilna priznanja in nagrade.

TINA PERKO

Tina Perko je slovenska modna oblikovalka, ki piše in riše pravljice za otroke.

MOJICEJA PODGORŠEK

Mojiceja Podgoršek, kulturologinja, novinarka, učiteljica, knjižničarka in pisateljica, poleg številnih strokovnih člankov piše tudi za otroke in mladino.

GREG PYERS

Greg Pyers, avstralski učitelj, televizijski voditelj in pisatelj, je napisal številne leposlovne in izobraževalne knjige za otroke in mladino.

TJAŠA RENER

Tjaša Rener, slovenska akademska slikarka, ustvarja na področju slikarstva in grafike ter ilustrira knjige za otroke. Živi in dela v Gani.

MAJA ŠUBIC

Maja Šubic je slovenska akademska slikarka, ki poleg ilustracij za otroke in odrasle ustvarja akvarele, slike in freske.

EVYÉNIOS (EUGENE)TRIVIZÁS

Evyénios (Eugene)Trivizás je sodobni grški pisatelj zgodb in pravljic za otroke in odrasle.

MOJCA VILAR

Mojca Vilar je slovenska slikarka, ki se ukvarja s pedagoškim delom in ilustriranjem knjig za otroke in odrasle.

IRENA ŽERJAL

Irena Žerjal je po poklicu profesorica razrednega pouka. Njena strast je pisanje pesmi in zgodb za otroke in odrasle.

MAŠA ŽMITEK

Maša Žmitek je slovenska ilustratorka in grafična oblikovalka.

Naročam knjige založbe LEPA BESEDA.